EBH Legal
Advocaatscore: 9.2
24/7 Persoonlijk bereikbaar
Specialisaties in alle rechtsgebieden
Strafrecht

Stafrecht-advocaat / snowboarder

Stafrecht-advocaat / snowboarder

 

Vallen en opstaan

Rond mijn 20e ruilde ik mijn ski’s in voor mijn eerste snowboard. Het beginnersweitje dat ik als skiër al lange tijd achter me had gelaten, werd het strijdveld waar ik het boarden ging leren. Veel lesuurtjes volgden en ik weet nog goed dat ik in die tijd echt héél veel ben gevallen. Ik maakte flinke smakkers op de pistes, buiten de pistes, en ook bij het in- en uitstappen van de lift. Ik viel terwijl ik in de lift stond, maar ook in volle snelheid. De meeste keren krabbelde ik weer op en ging ik verder.  

Wat brengt het je?

Met grote blauwe plekken op mijn benen, knieën, rug en achterwerk, en soms ook  met kneuzingen of in het gips sloot ik de wintersportvakanties af. De pijn en het herstelproces stonden steeds in verhouding tot wat het me bracht; Het geluid van mijn board als een ijsplaat werd getrotseerd, het “schurende” geluid als mijn board de bocht in- of werd uitgestuurd, de snelheid, het klapperen van mijn board, de koude wind die tijdens een afdaling in mijn gezicht en door m’n haren waaide, het gevoel als de tricks waar je zo lang op geoefend had, dan toch écht lukten.

Route uitstippelen en gaan!

Inmiddels is het 20 jaar en vele snowboardtrips, snowboards en outfits verder. Ik vind het boarden nog steeds geweldig en geniet nog steeds van het moment dat ik bovenop de berg sta en vóór de afdaling de omgeving in me opneem; de bergen, de stilte, de sneeuw, gevolgd door het moment waarop ik mijn voeten in de bindingen vastzet en in gedachte een lijntje/route naar beneden uitstippel en een liedje in gedachte neem. En dan na deze voorbereidende fase met volle focus naar beneden om uiteindelijk beneden heelhuids met de hartslag in m’n keel en met een glimlach van oor tot oor van m’n board te stappen.

Uitdaging

Of het nu het uitstippelen van de route boven aan de berg of de strategiebepaling in een strafrechtelijke procedure is, het is en blijft een uitdaging en ik houd ervan.

Soms slapeloze nachten in een drukke periode,  afkeurende blikken of woorden van sommigen in mijn richting tijdens of na afloop van een zitting op de rechtbank komen voor, maar ze staan gelukkig nog steeds in schril contrast tot wat het me brengt: Iemand wegwijs maken in een voor hem of haar vaak onbekende wereld, samen de strategie/route te bepalen en tot actie over te gaan met de best mogelijke uitkomst als doel. Als ik de verhoorkamer of zittingszaal binnen loop, kijk ik altijd even om me heen, neem ik ook altijd de ruimte in mij op en dan vervolgens de volle focus op cliënt én de zaak. Een hoge hartslag hoort daar soms ook bij, maar  gelukkig verlaat ik nog vaak genoeg met een glimlach de zittingszaal.

Gepubliceerd op 3 Mar '20
Strafrecht De rechten van een verdachte Door mr. N. Stolk

“You have the right to remain silent. Anything you say, can and will be used against you in...

Strafrecht Hoe is het nu in de gevangenis? Door mr. N. Stolk

  Na het bezoeken van tientallen gedetineerden in gevangenissen verspreid over het land en m...

Strafrecht Trekt u straks ook zo’n zwarte jurk aan? Door mr. N. Stolk

Het is vandaag een tropische dag en de cliënt die vandaag moet voorkomen, bevindt zich in voorl...

Neem contact op