EBH Legal
Advocaatscore: 9.6
24/7 Persoonlijk bereikbaar
Specialisaties in alle rechtsgebieden

Rechtsbijstandsverzekering

We kunnen u ook van dienst zijn als u een rechtsbijstandsverzekering heeft!

U heeft als particulier of ondernemer een rechtsbijstandsverzekering bij bijvoorbeeld Das, Arag, Achmea of SRK. U wil echter een eigen advocaat of een specialist om de hoek inschakelen. Dat kan.

U heeft als verzekerde recht op uw eigen advocaat naar keuze wanneer u moet procederen, zoals bij een rechter, een echtscheidingsmediation, een  UWV procedure of een bezwaarprocedure bij de overheid. De verzekeringsmaatschappij is verplicht om de kosten van uw eigen advocaat geheel of gedeeltelijk te vergoeden. Hoeveel en hoe hangt af van uw polis en hoe u de advocaat heeft ingeschakeld.

Vaak proberen verzekeringsmaatschappijen echter uw zaak met hun eigen juristen of advocaten op te lossen. Of ze schakelen bij hun aangesloten advocatenkantoren in waar ze vaste prijsafspraken hebben. U hoeft hier echter geen genoegen mee te nemen en mag dus zelf een advocaat naar keuze inschakelen. 

Let op! Indien u voor rechtsbijstand verzekerd bent, is het voor de dekking van belang dat u iedere juridische kwestie direct aan uw verzekeraar of tussenpersoon meldt. Laat ook aan uw externe advocaat weten dat u verzekerd bent, zodat de inhoudelijke start van de werkzaamheden van de advocaat en uw verzekering goed met elkaar afgestemd kunnen worden. Indien dit niet goed gebeurd kan het zijn dat de kosten voor uw zaak (gedeeltelijk) niet wordt gedekt. De verzekeringsmaatschappij moet dus op de hoogte zijn van het feit dat u de bepaling van vrije advocaat keuze inroept. Die keuzevrijheid gaat pas lopen als er geprocedeerd wordt of u een mediator inschakelt.

Kostenmaximum. Sommige polissen kennen echter wel een maximum in te vergoeden kosten. Omdat EBH Legal werkt met zeer concurrerende uurtarieven of vaste prijzen, levert een maximum aaan gedekte kosten geen problemen op.  

Second opinion. Veel verzekeraars bieden in hun polisvoorwaarden de mogelijkheid om bij een geschil of een zaak wel of niet gedekt is (zoals bij de reële kans op succes bepaling als de verzekeraar meent dat u een kansloze zaak heeft). de mogelijkheid om uw zaak nog eens voor te leggen aan een onafhankelijke advocaat voor het geven van een second opinion. EBH Legal heeft hier veel ervaring, wij  kunnen u in zo’n geval dus goed helpen. 

Kortom, heeft u een rechtsbijstandverzekering? Dan bent u ook bij ons aan het goede adres.

 

Neem contact op