EBH Legal
Advocaatscore: 9.3
24/7 Persoonlijk bereikbaar
Specialisaties in alle rechtsgebieden
Strafrecht

Dagvaarding ontvangen? Wat nu?

Dagvaarding ontvangen? Wat nu?

Als je een dagvaarding van de officier van justitie hebt ontvangen, neem dan direct contact op met een strafrechtadvocaat. De advocaat controleert de dagvaarding voor je. De omschrijving in de dagvaarding kan soms lang en ingewikkeld zijn en als strafrechtadvocaat kunnen we je in begrijpelijke taal uitleggen wat er staat en waar je nu precies van wordt verdacht.  

Dossier opvragen bij officier van justitie

Aan de hand van de dagvaarding kunnen wij ons als jouw advocaat bekend maken bij de officier van justitie en het dossier opvragen. In het dossier zit wat het opsporingsonderzoek heeft opgeleverd. Je kunt hierbij denken aan een proces-verbaal van aangifte, verklaringen die jij als verdachte hebt afgelegd, verklaringen van getuigen, processen-verbaal die verbalisanten hebben opgesteld, camerabeelden en bijvoorbeeld rapporten van deskundigen.

Is het dossier compleet?

Nadat wij het dossier voor je hebben opgevraagd, bestuderen wij dit dossier en bespreken we met je of het dossier wat ons betreft compleet is om door de rechter behandeld te worden. Het komt regelmatig voor dat er belangrijke stukken in het dossier missen, bijvoorbeeld verklaringen van getuigen of deskundigen. We bespreken dan met je welk onderzoek nog nodig en mogelijk is.

Vragen over je dagvaarding of behoefte aan juridisch advies? Laat je gegevens achter voor een gratis telefonisch of persoonlijk intakegesprek.

Zo snel mogelijk van de dagvaarding op de hoogte stellen

Hoe eerder we de dagvaarding van je krijgen, des te eerder kunnen we actie ondernemen. Soms is het noodzakelijk om uitstel van de zitting te vragen, in andere gevallen gaan er getuigen mee naar de zitting en soms komt het voor dat een verdachte ons een volmacht geeft om namens hem of haar de verdediging te voeren. Ons advies is onder meer afhankelijk van wat je ons over de zaak vertelt en wat het opsporingsonderzoek heeft opgeleverd. Wij adviseren wat voor jou het beste is.

Rechtsbescherming van de verdachte; je staat er niet alleen voor!

Uiteraard staan we je ook als advocaat op de zitting bij. Als jouw advocaat reageren we op het standpunt van de officier van justitie op de zitting, voeren we de verdediging voor je en brengen we alle omstandigheden naar voren die in jouw belang zijn. We krijgen vaak na de zitting van cliënten letterlijk te horen dat ze echt gevoeld hebben dat ze er niet alleen voor stonden. Dat is precies wat strafrechtadvocaten doen: we dragen zorg voor de rechtsbescherming van de verdachte. Wij dienen één belang, het belang van onze cliënt en zullen doen wat nodig is om een cliënt die verdacht wordt van een strafbaar feit met raad en daad bij te staan.

Heb jij een dagvaarding ontvangen?

Neem dan contact met ons op. Het 1e gesprek is altijd gratis! Bel Nancy vrijblijvend op 06 22 633 844 of plan een gratis intakegesprek in.

Gepubliceerd op 16 Mar '23
Strafrecht Dagvaarding ontvangen? Wat nu? Door mr. N. Stolk

Als je een dagvaarding van de officier van justitie hebt ontvangen, neem dan direct contact op met e...

Strafrecht De 10 meest gestelde vragen over rijden onder invloed Door mr. N. Stolk

1. De politie heeft mijn rijbewijs ingevorderd. Hoe kan ik mijn rijbewijs weer terugkrijgen? Nada...

Strafrecht Een wereld van verschil Door mr. N. Stolk

Tegenover me zit een man van middelbare leeftijd aan een dubbele espresso. Hij draagt een pak en aan...

Neem contact op