EBH Legal
Advocaatscore: 9.5
24/7 Persoonlijk bereikbaar
Specialisaties in alle rechtsgebieden
Vastgoed & Bouwrecht

Onze vastgoed en bouwrecht advocaten combineren hun jarenlange ervaring in vastgoedprojecten met een bevlogen aanpak, waarbij slimme oplossingen en de belangen van de klant voorop staan.

Bouw en aanbesteding

Onze juridische experts adviseren in elke fase van een bouwproces. Van de ontwerpfase, tot aanbesteding, uitvoering, oplevering en onderhouds- en garantieperiode. We adviseren en procederen over vastgoedovereenkomsten, huurrecht, pachtrecht, appartementsrechten en VVE-zaken, burenrecht, erfpacht- en opstalrechten, leveringsgeschillen, koopovereenkomsten en non-conformiteit.

Projectontwikkeling

Een belangrijk gedeelte van onze praktijk is project- en gebiedsontwikkeling. Wij begeleiden cliënten onder meer bij bouwrechtelijke geschillen en bouwarbitrages, architectenrecht, algemene (bouw)voorwaarden, aanbestedingsrecht, staatssteun en financieringsstructuren met bijbehorende zekerheden.

Gebiedsontwikkeling

Onze expertise komt vooral tot uitdrukking bij complexe gevallen, waarin een combinatie van vastgoedrecht, bestuursrecht, aanbestedingsrecht en ondernemingsrecht gevraagd wordt. Denk bijvoorbeeld aan gebieds- en projectontwikkeling, infrastructurele en (stedelijke) herontwikkelingsprojecten.

Gratis telefonisch intakegesprek

Vertraging in oplevering? Bouwfouten? Kostenoverschrijdingen? Laat u terugbellen voor advies van onze bouwrechtadvocaat!

Beide disciplines (civielrechtelijk en bestuursrechtelijk) zijn binnen de sectie vertegenwoordigd. De civielrechtelijk en bestuursrechtelijk georiënteerde vastgoed en bouwrecht advocaten werken nauw samen.

Klanten

Zowel overheden, ondernemingen als particulieren rekenen wij tot onze zeer diverse klantenkring. Deze varieert van zorginstellingen tot hotelketens en van investeerders tot ontwikkelaars.

Advies, bemiddelen en procederen

Onze vastgoed en bouwrecht advocaten hebben ruime ervaring in het behandelen van vastgoedzaken, van advies en begeleiding tot het zonodig voeren van gerechtelijke procedures. Ook vervullen wij een totaalrol bij vastgoedprojecten. Hierbij adviseren, onderhandelen en denken wij mee over de optimaal vereiste overeenkomsten en te maken afspraken. 

Vastgoed wordt steeds complexer en verandert regelmatig. Ook rechtspraak in vastgoed, bouwrecht en natuurlijk aanbestedingsrecht is voortdurend in beweging. Om optimale kwaliteit te kunnen blijven leveren, hebben verschillende advocaten binnen de sectie Vastgoed specialisatieopleidingen gevolgd. Deze specialisaties zijn vermeld op de persoonlijke pagina’s van onze advocaten.

Vastgoed & Bouwrecht De waarschuwingsplicht bij de aanneemovereenkomst Door mr. S.A. van Leeuwen

Introductie In de wereld van bouwprojecten is de overeenkomst van aanneming van werk een veelvoor...

Vastgoed & Bouwrecht Conformiteit of non-conformiteit: that’s the question Door EBH Legal - Advocaten & Mediators

  Bij de koop van een product, maar zeker ook een woning, is het de bedoeling dat het gebrui...

Vastgoed & Bouwrecht Verjaring grond: een ‘update’ van de rechtspraak Door EBH Legal - Advocaten & Mediators

  Zoals in vorige bijdragen besproken is het sinds de uitspraak van de Hoge Raad in 2017 (EC...

Neem contact op