EBH Legal
Advocaatscore: 9.5
24/7 Persoonlijk bereikbaar
Specialisaties in alle rechtsgebieden
Hippisch recht

Paardensport

Dick J. Bosboom is de hippisch recht advocaat van EBH Legal. De paardensport vormt al sinds zijn jeugd de rode draad in zijn leven. Ooit was hij fulltime werkzaam in de paarden (in Engeland en bij Daan Nanning). Nu rijdt hij nog dagelijks (spring)paarden, fokt hij met, zoals hij dat zegt, twee zeer mooie ‘lijntjes’ en is hij trouwe bezoeker van springconcoursen en fokkerij evenementen. Naast zijn dagelijkse werkzaamheden als advocaat is hij eigenaar van opleidings- en handelsstal 'De Elhorst' waarin jonge paarden voor de verkoop worden opgeleid tot en met ZZ-niveau.

Paardenmensen

Dick doet niets liever dan over paarden praten met ‘paardenmensen’. Daardoor is er bijzondere kennis ontstaan van de branche en de daaraan gekoppelde bijzondere gebruiken en problemen, waarbij hij niet alleen zijn eigen juridische kennis in kan brengen, maar waardoor hij ook eenvoudig gespecialiseerde collega-advocaten kan introduceren en wegwijs maken in deze boeiende bedrijfstak.

Gratis telefonisch intakegesprek

Heeft u juridisch advies of mediation nodig van een echte paardenmens en -kenner? Laat u terugbellen door Dick!

Paardenhouderij

Binnen de specialisatie Hippisch recht, richten wij ons op de hippische ondernemer (managehouder, handelaar, ruiter, instructeur), maar ook een particuliere paardenbezitter kan gebruikmaken van de diensten van Dick als Hippisch recht advocaat en zijn bijzondere kennis van de markt (bijvoorbeeld verborgen gebreken bij een aangekocht paard, letselschade of de aanleg van een buitenbak of stapmolen).

Juridische aspecten

In het Hippisch recht valt een aantal juridische specialismen samen die op zichzelf geen directe binding hebben met de hippische sector, maar waarbij de specifieke kennis op dit gebied het verschil maakt. Te denken valt aan: algemene voorwaarden voor maneges, speciaal opgestelde arbeidscontracten voor instructeurs, verenigingsrecht, aansprakelijkheidsrecht voor aan- of verkochte paarden en pony’s met verborgen verbreken, letselschade beroepsaansprakelijkheid van (paarden)dierenartsen, omgevingsrecht voor de aanleg van een paardenstal, een buiten (of binnen-)bak of een stapmolen. Ook mediation behoort tot de mogelijkheden.

Hippisch recht Het retentierecht in de paardenwereld Door mr. D.J. Bosboom

Het retentierecht geeft de schuldeiser het recht om een zaak die hij onder zich heeft, onder zich te...

Hippisch recht Leidt een (onjuist) keuringsrapport tot aansprakelijkheid? Door mr. D.J. Bosboom

Als een paard bij verkoop (goed)gekeurd is, of een paard wordt verkocht met een recent keuringsrappo...

Hippisch recht De (ver)koop van een paard? De 3 juridische tips & tricks voor iedereen. Door mr. D.J. Bosboom

Zeg eens eerlijk, als jij een paard koopt of verkoopt gaat dat dan meestal mondeling, of gebruik je...

Neem contact op