EBH Legal
Hippisch recht

Paardensport

Dick J. Bosboom is de hippisch recht advocaat van EBH Legal. De paardensport vormt al sinds zijn jeugd de rode draad in zijn leven. Ooit was hij fulltime werkzaam in de paarden (in Engeland en bij Daan Nanning). Nu rijdt hij nog dagelijks (spring)paarden, fokt hij met, zoals hij dat zegt, twee zeer mooie ‘lijntjes’ en is hij trouwe bezoeker van springconcoursen en fokkerij evenementen. Naast zijn dagelijkse werkzaamheden als advocaat is hij eigenaar van opleidings- en handelsstal 'De Elhorst' waarin jonge paarden voor de verkoop worden opgeleid tot en met ZZ-niveau.

Paardenmensen

Dick doet niets liever dan over paarden praten met ‘paardenmensen’. Daardoor is er bijzondere kennis ontstaan van de branche en de daaraan gekoppelde bijzondere gebruiken en problemen, waarbij hij niet alleen zijn eigen juridische kennis in kan brengen, maar waardoor hij ook eenvoudig gespecialiseerde collega-advocaten kan introduceren en wegwijs maken in deze boeiende bedrijfstak.

Paardenhouderij

Binnen de specialisatie Hippisch recht, richten wij ons op de hippische ondernemer (managehouder, handelaar, ruiter, instructeur), maar ook een particuliere paardenbezitter kan gebruikmaken van de diensten van Dick als Hippisch recht advocaat en zijn bijzondere kennis van de markt (bijvoorbeeld verborgen gebreken bij een aangekocht paard, letselschade of de aanleg van een buitenbak of stapmolen).

Juridische aspecten

In het Hippisch recht valt een aantal juridische specialismen samen die op zichzelf geen directe binding hebben met de hippische sector, maar waarbij de specifieke kennis op dit gebied het verschil maakt. Te denken valt aan: algemene voorwaarden voor maneges, speciaal opgestelde arbeidscontracten voor instructeurs, verenigingsrecht, aansprakelijkheidsrecht voor aan- of verkochte paarden en pony’s met verborgen verbreken, letselschade beroepsaansprakelijkheid van (paarden)dierenartsen, omgevingsrecht voor de aanleg van een paardenstal, een buiten (of binnen-)bak of een stapmolen. Ook mediation behoort tot de mogelijkheden.

Onze hippisch recht advocaten

 

Hippisch recht Bemiddelaar of (toch) Commissionair Door mr. D.J. Bosboom

Deze titel roept (als het goed is) bij de oplettende lezer direct de vraag op of daar dan verschil i...

Hippisch recht Paard kopen: consumentenkoop of toch (net) niet? Door mr. D.J. Bosboom

Voor de wet is een paard een roerende zaak waar de regels van de consumentenkoop op van toepassing z...

Hippisch recht Bedrijfsmatig gebruik van een (sport)paard Door mr. D.J. Bosboom

De vraag of een (sport)paard bedrijfsmatig wordt gebruikt is van cruciaal belang voor de vraag wie...

Neem contact op