EBH Legal
Advocaatscore: 9.6
24/7 Persoonlijk bereikbaar
Specialisaties in alle rechtsgebieden
Familiebedrijf

Uw bedrijf

U bent ondernemer en denkt aan uw pensioen. U bent terecht trots op uw onderneming en op wat u heeft opgebouwd. Uw kinderen hebben echter geen belangstelling voor uw bedrijf. Herkent u dat? En wat nu? Of: uw bedrijf is financieel en organisatorisch gezond. Een uitstekend moment om te verkopen. Maar wat als dat niet zo is. Wat als het minder goed gaat met uw bedrijf? Hoe ziet het opvolgingsvraagstuk er dan uit? 

Opvolgingsproblemen

Veel familiebedrijven krijgen te maken met problemen als de kinderen van de ondernemer/DGA niet van plan zijn het bedrijf over te nemen. Wat te doen om het bedrijf toch voort te kunnen zetten, de toekomst van het personeel te garanderen en niet in de laatste plaats eindelijk te kunnen profiteren van alle energie die u als ondernemer in uw bedrijf heeft gestoken?

Verkoop van uw bedrijf

Verkoop van de onderneming is complexer dan veel ondernemers denken. Het vinden van de ideale koper is lastig. De organisatie en de vertrekkende DGA moeten in staat zijn het opvolgingsproces op te vangen.

Gratis telefonisch intakegesprek

Denkt u na over de opvolging van uw familiebedrijf en heeft u hier juridische vragen over? Laat u terugbellen door een specialist.

Begeleiding in het proces

En hoe ziet de planning eruit? Een opvolgingsprocedure neemt namelijk al snel meer tijd in beslag dan in eerste instantie wordt voorzien. Fiscaal-juridische veranderingen hebben namelijk tijd nodig. Als een onderneming een andere juridische structuur krijgt, stelt de Belastingdienst eisen aan de periode waarin de overdracht mag plaatshebben. Het kiezen van het juiste moment en het maken van een goede planning zijn hierbij essentieel. Als specialist in financieringen, fusies en overnames begeleiden wij u graag gedurende dit veelomvattende traject.

Vermogensplanning en testament

Maar ook na de verkoop van uw onderneming is een goed advies over uw vermogensplanning en nalatenschap zeer belangrijk. Wij en ons netwerk van externe deskundigen zoals, fiscalisten, pensioenadviseurs en bedrijfsbemiddelaars zijn zelf ondernemer en begrijpen u. Wij loodsen u met al onze kennis en een dosis menselijkheid organisatorisch en juridisch door deze complexe processen.

Onze familiebedrijf advocaten

 

Neem contact op