EBH Legal
Arbeidsrecht

De arbeidsrechtadvocaat behandelt arbeidsrechtelijke vraagstukken in de breedste zin van het woord.

Naast onze specialisatie op het gebied van het ontslagrecht en alles wat daarmee samenhangt, adviseren wij ook bij reorganisaties. Zowel bij bedrijven in moeilijkheden als in het geval van efficiëncy verbetering. Ook adviseren en maken wij arbeidscontracten op maat, beoordelen we arbeidsvoorwaarden, concurrentie- en relatiebedingen en medezeggenschapsvraagstukken voor zowel ondernemingen als ondernemingsraden. Als arbeidsrechtadvocaat worden wij bovendien veelvuldig ingeschakeld bij (werkgerelateerde) arbeidsongeschiktheid.

Onze cliënten zijn werkgevers, van kleinbedrijf en MKB, tot aan grote, (internationale) ondernemingen en werknemers. Een bewuste keuze, omdat er daardoor inzicht en begrip is verkregen in de problemen die beide partijen ervaren, wat ons helpt bij het vinden van de beste oplossing.

(Statutair) Directeuren van BV's en NV’s hebben binnen het ontslagrecht een bijzondere rechtspositie. Wij adviseren en staan hen bij in ontslagprocedures.

Vanwege onze regionale betrokkenheid in Westland, zijn veel van onze relaties actief in de tuinbouwsector, zoals (grote) glastuinbouwbedrijven, bloemen- en plantenexporteurs, zaad- en bollenleveranciers, kassenbouwers, aluminiumproducenten en de glas- en beglazingsindustrie. Door onze vestiging in Delft zijn we tevens zeer actief in de techniek en ICT-sector.

Met onze aanpak bouwen wij aan langdurige relaties waardoor niet alleen kennis van de branche en de onderneming wordt opgebouwd, maar juist kennis over de ondernemer zelf wordt verkregen. En dat is waardevol, omdat wij als uw persoonlijke arbeidsrechtadvocaat daardoor proactief kunnen optreden.

Arbeidsrecht WAB: Internetconsultatie Wet arbeidsmarkt in Balans Door mr. D.J. Bosboom

Op 9 april 2018 is de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) ter internet consultatie voorgelegd. Het wets...

Arbeidsrecht Een dagje proefdraaien: het proberen waard? Door mr. N.R. Riedijk

Voordat een arbeidsovereenkomst wordt aangeboden, bestaat bij veel werkgevers de behoefte een sollic...

Arbeidsrecht Ontslag op staande voet: Fooi (nog) niet in fooienpot gedaan door barman Door mr. N.R. Riedijk

Om als werkgever een werknemer (rechtsgeldig) te kunnen ontslaan op staande voet dient sprake te zij...

Neem contact op