EBH Legal
Advocaatscore: 9,2
24/7 Persoonlijk bereikbaar
Specialisaties in alle rechtsgebieden
Familierecht

Wat kost een mediation?

Wat kost een mediation?

Wat kost een mediation? In dit blog ga ik in op de verschillende mogelijkheden.

Rechtsbijstandverzekering

Allereerst is het de moeite waard om te onderzoeken of scheidingsmediation onder de dekking van een rechtsbijstandsverzekering valt. Mijn ervaring is dat mediation steeds vaker onder de dekking valt en dat meestal tot een bedrag van € 3.000,-- inclusief BTW wordt vergoed. Als cliënt heb je een vrije advocaatkeuze, je mag dus zelf kiezen wie de mediator wordt. Deze mediator moet vaak wel aan een aantal kwaliteitseisen voldoen. Zowel ik als mijn collega Myrna van Wijk voldoen aan deze eisen.

Vast bedrag

Bij ons kantoor is het mogelijk om een vaste prijs af te spreken voor het hele mediationtraject. Dat is fijn als je vooraf wilt weten hoeveel de scheiding gaat kosten en daardoor kom je niet voor verrassingen te staan. Na een oriënterend gesprek kunnen wij een inschatting maken en sturen wij een offerte. We geven aan welke werkzaamheden wij verrichten en wat de kosten zullen zijn. Heel transparant en duidelijk.

Toevoeging

Verder bestaat er de mogelijkheid van gesubsidieerde rechtsbijstand, een toevoeging. Of je daarvoor in aanmerking komt, hangt af van de hoogte van je inkomen en vermogen. Voor meer informatie hierover: www.rechtsbijstand.nl

Uren maal tarief

En ten slotte is het ook mogelijk om – op de ‘ouderwetse’ manier – de werkzaamheden in het kader van de mediation uit te voeren op basis van het aantal gewerkte uren maal het uurtarief.

Overweeg je te scheiden via mediation en wil je meer informatie over het traject en de kosten in jullie specifieke geval? Neem gerust telefonisch contact met ons op voor meer informatie of maak een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek (0174-351351 of info@ebhlegal.nl). Wij kijken graag samen met jullie wat de mogelijkheden zijn.

 

Gepubliceerd op 20 Jul '18
Familierecht Achternaam tijdens het huwelijk en na scheiding: wat zijn de mogelijkheden? Door mr. P. Vellekoop

  In de wet is bepaald welke geslachtsnaam (=achternaam) je kan kiezen tijdens het huwelijk...

Familierecht Einde alimentatieplicht bij trouwen of samenwonen Door mr. P. Vellekoop

Op grond van de wet eindigt de verplichting tot het betalen van partneralimentatie wanneer de onderh...

Familierecht Samenlevingsovereenkomst of geregistreerd partnerschap? Door mr. P. Vellekoop

Veel stellen die gaan samenwonen en (nog) niet willen trouwen vragen zich af wat zij beter kunnen do...

Neem contact op