EBH Legal
Advocaatscore: 9.3
24/7 Persoonlijk bereikbaar
Specialisaties in alle rechtsgebieden
 

Stagiaire bij EBH LEGAL

Stagiaire bij EBH LEGAL

De eerste dag:

Maandag- Rond 9:15 kwam ik aan bij het kantoor op Delft ik kreeg gelijk mijn eigen bureau en ik maakte kennis met alle collega’s. Ik kreeg te horen dat ik op dinsdag en donderdag een zitting zal bijwonen! Omdat de advocaten van EBH mij niet naar de zitting wouden laten gaan zonder dat ik wist wat er speelde, mocht ik in de dossiers kijken. Voordat ik in de dossiers kon kijken heb ik een geheimhoudingsverklaring getekend! Daarna ging ik me gelijk inlezen over de zaken van dinsdag en donderdag.

Dinsdag:

Vandaag was mijn eerste zitting ooit! Ik ging eerst met mijn fiets naar het kantoor ik was weer rond 9:15 op het kantoor, toen ik er was begon ik me gelijk weer met inlezen over de zaak van vandaag. Rond 12:15 liep ik richting het station Delft dat precies tegenover het kantoor zit. Rond 12:45 kwam ik aan bij Station Den Haag Centraal ik liep richting het “Paleis van Justitie” beter bekend als Rechtbank Den Haag! Eenmaal in de rechtbank ging ik eerst langs bij de controle, daarna liep ik naar de centrale balie en daar kreeg ik te horen naar welke verdieping en welke bodebalie ik moest gaan. Eenmaal bij de juiste Bodebalie en op de juiste verdieping kreeg ik de rechtbank te horen waar de zitting zou zijn. Ik zag daar Meneer Kleingeld staan de advocaat bij wie ik mee zou lopen, ook zag ik de cliënten van ons. De zaak ging over huurrecht en dus was de rechter een kantonrechter. Eenmaal in de rechtszaal: De rechtszaal; was een stuk kleiner dan ik in eerste instantie had gedacht, er was ook een griffier erbij, de rechtszitting was na ongeveer 45 Minuten voorbij. Dus ging ik weer terug naar het kantoor in Delft. Daar had ik me nog kort ingelezen over wat andere zaken en toen zat de dag erop.

Donderdag:

Vandaag was mijn tweede zitting. De zitting begon om 09:30 ik ging dit keer dus gelijk naar de rechtbank! Rond 08:15 zat ik in de metro richting Station Den Haag Centraal en om 08:45 was ik aangekomen op het station. Weer ging ik in de rechtbank eerst door de controle en liep ik daarna verder naar de centrale balie. Vandaag moest ik naar verdieping 2 en bodebalie B bij de bode kreeg ik te horen dat de zitting in rechtszaal 13 zou plaatsvinden voor rechtszaal 13 wachtte ik op de bankjes voor de rechtszaal want De Heer Mostert (De advocaat waar ik vandaag bij meeliep) en de cliënt waren er nog niet. Toen de client en meneer Mostert er waren maakten we ons nog even klaar voor de rechtszitting. De rechtszitting liep goed en toen maakte we iets mee! De rechter had besloten om gelijk een vonnis uit te spreken. In die vonnis heeft onze partij gelijk gekregen, er was dus wat te vieren! Na afloop van de rechtszitting gingen ik en meneer Mostert weer terug naar het kantoor. Daar heb ik nog een klein stukje van een dagvaarding geschreven en toen was de dag alweer voorbij.

Laatste dag:

Vrijdag

Op het moment ben ik deze blog aan het typen. Ook hebben we een taart gekregen van de client waarmee we gister de zitting hadden gewonnen. Vandaag zal ik nog de laatste stukjes in mijn logboek afmaken en dan zit de stage er weer op!

Het was een hartstikke leuke stage en zoek je nog een snuffelstage, meeloopstage, afstudeerstage of een werkstage en ben je geïnteresseerd in advocatuur kom dan zeker naar EBH LEGAL.

 

Gepubliceerd op 13 May '22
Ondernemingsrecht De arbitrageovereenkomst en enkele voor- en nadelen van arbitrage Door mr. drs. G.R.C. Mostert

De meeste mensen zullen een juridisch geschil associëren met een gang naar de rechter. Veel jur...

Ondernemingsrecht Verjaring: niks meer over van uw rechtsvordering en vorderingsrecht Door mr. drs. G.R.C. Mostert

Elk rechtsgebied zit vol met buitengewoon interessante leerstukken, maar een van de meeste definitie...

Ondernemingsrecht Stage lopen bij EBH Legal Door mr. drs. G.R.C. Mostert

Ik ben Isa Duijvestijn, 15 jaar oud en woon in De Lier. Ik zit in de 4e klas van de mavo op het ISW...

Neem contact op