EBH Legal
Advocaatscore: 9.4
24/7 Persoonlijk bereikbaar
Specialisaties in alle rechtsgebieden
Ondernemingsrecht

Stage lopen bij EBH Legal

Stage lopen bij EBH Legal

Ik ben Isa Duijvestijn, 15 jaar oud en woon in De Lier. Ik zit in de 4e klas van de mavo op het ISW Hoogeland in Naaldwijk. Normaal werk ik doordeweeks als vakkenvuller bij een grote supermarktketen. Vorige week heb ik heb daarbij een week stage gelopen bij EBH Legal. Ik ben daar terecht gekomen doordat mijn vader (Arno Duijvestijn) Jörgen Geelhoed kent via de Lierse Club van Bedrijven.

Ik ben Binck Scholten, 15 jaar oud en ik woon in Delft. Ik zit ook in de 4e klas van de mavo, maar dan op het CLD. Doordeweeks ga ik gewoon naar school en op zaterdag werk ik bij een tomatenkweker in De Lier. Van school hebben we de opdracht gekregen 3 dagen stage te lopen bij een bedrijf in de beroepsgroep waar we later ook wel zouden willen werken.

Isa: Tijdens mijn stage heb ik veel leuke dingen gedaan en gezien. Maandag ben ik bijvoorbeeld met Jörgen mee naar een zitting geweest in Rotterdam. Dat vond ik erg leuk om een keer mee te maken. Ook heb ik een beetje kunnen zien wat de administratie op een advocatenkantoor inhoudt, en wat daar allemaal bij komt kijken. Daarnaast heb ik een door een advocaat digitaal ingesproken brief mogen uitwerken, meegeholpen aan het schrijven van een Conclusie van Antwoord (het antwoord op een dagvaarding) en meegeholpen met het opstellen van een sommatiebrief.

Binck: Vorige week was mijn eerste stagedag bij EBH Legal. Ik vond het meteen al erg leuk om te zien hoe het er bij een écht advocatenkantoor aan toe gaat. Ik ben namelijk fan van de serie Suits, maar in het echt blijkt het op veel punten toch wel wat anders te gaan dan in de serie. Nu ben ik nog heel benieuwd naar hoe het er op een zitting in de rechtszaal aan toe gaat. Als het goed is ga ik dat tijdens mijn 2e of 3e stagedag zien.

Isa: Ik vond het bij EBH Legal erg gezellig, de mensen zijn heel aardig en de sfeer is goed. Later zou ik zeker iets willen doen in deze richting, advocaat strafrecht lijkt mij bijvoorbeeld erg leuk. Ik ben op dat idee gekomen nadat ik een aantal boeken van John Grisham had gelezen die ik erg leuk vond, waarna ik ben gaan uitzoeken hoe en wat. Ik moet om advocaat te worden wel nog veel jaren naar school, maar dat vind ik niet erg. Dat is het waard.

Binck: Ik vind het bij EBH Legal erg leuk, de mensen zijn gezellig! Daarbij is het ook nuttig en leerzaam, zo ben ik bijvoorbeeld te weten gekomen hoe je bepaalde contracten moet uitleggen (‘Haviltexen’ heet dat - dat scheelt alvast een stukje voor als ik straks rechten ga studeren). Ik zou later wel advocaat of rechter willen worden. Dat lijkt me allebei erg leuk, vooral in de richting van het strafrecht. Voor nu kijk ik in ieder geval al uit naar mijn volgende stagedagen bij EBH Legal.

Gepubliceerd op 13 Nov '18
EBH Legal - Advocaten & Mediators
Vastgoed & Bouwrecht Bouwschade: wie gaat het bewijzen én betalen? Door EBH Legal - Advocaten & Mediators

Zat die scheur al in mijn muur, of zijn het de bouwwerkzaamheden bij de buren? En wie gaan we daarvo...

Vastgoed & Bouwrecht Door verjaring grond verkrijgen: verleden tijd? Door EBH Legal - Advocaten & Mediators

Landjepik werd in het verleden ‘beloond’ met het verkrijgen van de eigendom van de grond...

Vastgoed & Bouwrecht Woning opgeleverd: geen stress meer of begint het nu pas? Door EBH Legal - Advocaten & Mediators

  De bouw is eindelijk afgelopen, de sleutels zijn overhandigd, er kan verhuisd worden. Gee...

Neem contact op