EBH Legal
Advocaatscore: 9.6
24/7 Persoonlijk bereikbaar
Specialisaties in alle rechtsgebieden
 

Stage bij EBH Legal

De stage van Adrianne
Stage bij EBH Legal

 

In de afgelopen weken heb ik het voorrecht gehad om stage te lopen bij EBH Legal, en in deze blog wil ik graag mijn ervaringen met u delen. Mijn eerste kennismaking met dit advocatenkantoor vond plaats tijdens een pleitworkshop die werd georganiseerd vanuit mijn studie. Meteen werd ik enthousiast over EBH Legal en besloot ik de stoute schoenen aan te trekken en een stageverzoek in te dienen. Ik was nieuwsgierig naar de dagelijkse praktijk van het advocatenvak en keek ernaar uit om de opgedane kennis tijdens mijn studie verder te verdiepen.

Gedurende mijn stageperiode kreeg ik de kans om mij te verdiepen in twee rechtsgebieden: het bestuursrecht en het familierecht. Hoewel deze combinatie misschien ongebruikelijk lijkt, bleek het voor mij de perfecte mix te zijn. Het bestuursrecht heeft altijd al mijn interesse gehad binnen mijn bacheloropleiding, terwijl familierecht geen onderdeel uitmaakt van het curriculum maar mij wel ontzettend interessant leek. Bij EBH Legal kon ik beide rechtsgebieden in de praktijk ervaren en ontdekken. Daarnaast kwam ik tijdens mijn stage ook in aanraking met het erfrecht, en ik moet zeggen dat dit rechtsgebied mijn enthousiasme heeft gewekt.

Binnen de rechtsgebieden familie- en erfrecht, en bestuursrecht, heb ik mij voornamelijk beziggehouden met uitzoekopdrachten en het schrijven van memo's. Daarnaast kreeg ik, nadat ik een geheimhoudingsverklaring had ondertekend, de mogelijkheid om mij in te lezen in verschillende dossiers. Ik mocht zelfs enkele keren meegaan naar zittingen, wat stuk voor stuk waardevolle leermomenten waren. Tijdens deze zittingen kwamen de dossiers tot leven en zag ik de advocaten van EBH Legal in hun element.

Al met al kijk ik terug op een mooie en leerzame tijd bij EBH Legal! Dankzij deze stage heb ik niet alleen waardevolle praktijkervaring opgedaan, maar ben ik tevens gesterkt in mijn motivatie om mijn studie met enthousiasme voort te zetten.

Stage lopen bij EBH Legal? Houd onze vacaturepagina in de gaten!

Gepubliceerd op 31 May '23
EBH Legal - Advocaten & Mediators
Vastgoed & Bouwrecht Bewoners mogen bezwaar maken tegen XL-super Door EBH Legal - Advocaten & Mediators

Bewoners van appartementencomplex de Secretaris in Naaldwijk mogen bezwaar maken tegen de komst van...

Vastgoed & Bouwrecht Afwijzing financiering: “goed gedocumenteerd” Door EBH Legal - Advocaten & Mediators

Met de woningmarkt weer vol op stoom, en in sommige steden en provincies zelfs oververhit te noemen,...

Vastgoed & Bouwrecht Financieringsvoorbehoud: Eén afwijzing van financiering volstaat Door EBH Legal - Advocaten & Mediators

Stel: u gaat een woning kopen nu de economische vooruitzichten beter zijn én omdat de woningm...

Neem contact op