EBH Legal
Erfrecht

Miljoenen-erfenis opgegaan aan procedures

Miljoenen-erfenis opgegaan aan procedures

Mijnheer X is een rijke ongehuwde zakenman en rond zijn 50ste had hij genoeg gewerkt, dus besloot hij zijn bedrijf en zijn huis te verkopen en te gaan genieten van het leven. Zo gezegd zo gedaan en hij stortte zijn miljoenen op een bankrekening in Nederland en vertrok voor een lange vakantie naar Thailand. X zette de bloemetjes buiten en had in korte tijd vele vrienden gemaakt in Thailand. Helaas werd X na enkele maanden ziek en belandde in het ziekenhuis. Zijn Thaise vrienden zorgden heel goed voor hem en kwamen hem iedere dag bezoeken. Het ging steeds slechter met X en zijn vrienden vonden het tijd worden om het een en ander te gaan regelen. Zij belden een bevriende Thaise notaris en maakten in het ziekenhuis een ‘testament’ op, waarin zijn ‘vrienden’ alles zouden erven. Mijnheer X was niet meer bij machte om hier iets tegen te ondernemen, daar was hij te ziek voor. Nadat X was overleden in Thailand, heeft de familie uit Nederland jarenlang procedures moeten voeren om het testament ongeldig te laten verklaren, hetgeen uiteindelijk ook is gelukt.

Mijnheer X had alles in zijn leven goed geregeld, maar over zijn dood had hij niet nagedacht. Hij bleek 35 erfgenamen te hebben, die over de gehele wereld verspreid woonden. Bijna het gehele vermogen is opgegaan aan de afwikkeling van de nalatenschap. Het is de vraag of X dat zo gewild heeft.

Dit is een triest voorbeeld van hoe het niet zou moeten. Zorg ervoor dat u uw zaakjes goed regelt, niet alleen tijdens uw leven, maar ook voor daarna en dan kunt u uw nabestaanden veel zorg, verdriet en problemen besparen. Heeft u hulp nodig of wilt u meer informatie over uw eigen erfenis of bent u erfgenaam en heeft u advies nodig? Neem dan vrijblijvend contact op met een van de erfrechtspecialisten van EBH Legal via info@ebhlegal.nl.

Deze blog is algemeen van aard en er kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Heeft u vragen met betrekking tot een erfenis? We helpen u graag

Gepubliceerd op 16 May '19
Erfrecht Kan ik mijn kinderen onterven? Door mr. L.E.M. de Vries-Blom

  Mijnheer X heeft twee zonen waar hij, na zijn scheiding geen contact meer mee heeft. Dit t...

Erfrecht Miljoenen-erfenis opgegaan aan procedures Door mr. L.E.M. de Vries-Blom

Mijnheer X is een rijke ongehuwde zakenman en rond zijn 50ste had hij genoeg gewerkt, dus besloot hi...

Erfrecht Belangrijke aandachtspunten op het gebied van erfrecht Door mr. L.E.M. de Vries-Blom

Uit onderzoek is gebleken dat ruim 80% van de mensen geen idee heeft van wat er allemaal op je af ka...

Neem contact op