EBH Legal
Vastgoed & Bouwrecht

Bewoners mogen bezwaar maken tegen XL-super

Bewoners mogen bezwaar maken tegen XL-super

Bewoners van appartementencomplex de Secretaris in Naaldwijk mogen bezwaar maken tegen de komst van het naastgelegen nieuwbouwplan De Rentmeester. In hun eigendomsakte met de bewoners stond al dat een nieuw pand tegen en op de Secretaris zal worden gebouwd. In verband daarmee zijn in de eigendomsakten diverse verplichtingen opgenomen. De daarin opgenomen boete van 100.000 euro geldt echter niet bij het maken van bestuursrechtelijk bezwaar.

De Vereniging van Eigenaren (VVE) had een kort geding aangespannen tegen ontwikkelaar Samen Ontwikkelen Westland. Dat zou woensdagochtend dienen, maar dinsdagavond kwamen de twee partijen alsnog tot een voorlopig akkoord. "Partijen treden vrijblijvend in overleg met elkaar over de bouwplannen, maar het indienen van bezwaren blijft een reële optie", zegt Jitse Postma, advocaat namens de VVE. Jeanin Bouwman, advocaat namens SOW geeft aan: “SOW is immer constructief en partijen zullen het overleg met elkaar aangaan waarbij SOW aan de VVE en aan de bewoners van de Secretaris haar bouwplan nader zal toelichten en alle vragen zal beantwoorden en zal trachten alle zorgen weg te nemen.”

Nieuwbouwplan De Rentmeester voorziet onder meer een XL supermarkt. De VVE vreest door de komst verkeersoverlast en verzakkingen.

Dit artikel is geschreven door Stefan van der Meer en is verschenen op wos.nl

Gepubliceerd op 11 Jan '18
Vastgoed & Bouwrecht Bouwschade: wie gaat het bewijzen én betalen? Door mr. J. Postma

Zat die scheur al in mijn muur, of zijn het de bouwwerkzaamheden bij de buren? En wie gaan we daarvo...

Vastgoed & Bouwrecht Opleveringsgebrek (7:761 BW) én betaling koopprijs (7:28 BW): verjaard na 2 jaar Door mr. J. Postma

Twee jaar lijkt een lange periode, maar is vaak eerder voorbij dan u denkt. In artikel 7:761 lid 1...

Vastgoed & Bouwrecht Bewoners mogen bezwaar maken tegen XL-super Door mr. J. Postma

Bewoners van appartementencomplex de Secretaris in Naaldwijk mogen bezwaar maken tegen de komst van...

Neem contact op