EBH Legal
Advocaatscore: 9.1
24/7 Persoonlijk bereikbaar
Specialisaties in alle rechtsgebieden
Ondernemingsrecht

Advocaten zijn maatpakkenmakers

Advocaten zijn maatpakkenmakers

Confectie, schaalvoordelen en herhaalde toepassing, dat zijn de sleutelwoorden van de 20e en 21e eeuw. Bijna alles van wat we dagelijks zien of gebruiken is gebaseerd op deze principes. Echter, er bestaan nog een aantal ambachten die zich niet goed hebben laten lenen voor deze – soms zorgelijke – ontwikkelingen. Denk bijvoorbeeld aan het maatpak: de hedendaagse, alsook de toekomstige confectiekostuums kunnen daar simpelweg niet aan tippen. Maar waar tailor-made eigenlijk nóg belangrijker is, dat zijn contracten en algemene voorwaarden.

Het maken van contracten en algemene voorwaarden is namelijk een kunst. Ze vereisen toewijding, werkzweet, creativiteit, inlevingsvermogen en een persoonlijke, op maat gemaakte aanpak. Hoe zou één enkele snede immers honderden verschillende ondernemingen van evenveel verschillende afmetingen en formaten goed kunnen zitten?

Elke onderneming is uniek, zo niet in haar product dan wel in haar aanpak of service. Een contract zal een onderneming daarom alleen passen als zij (juist) op die specifieke en karakteristieke eigenschappen is toegesneden. Enkel dan zal de contractant daadwerkelijk zien met welke zorg u uw product of dienst heeft uitgezocht en hoe u een en ander aan de man brengt. Dat lukt gewoonweg niet met een vast format en enkele kleine, snelle aanpassingen.

Algemene voorwaarden idem dito. Zonder eerst nauwkeurig te hebben bepaald wat de samenstelling, opbouw en afmetingen moeten worden, zullen deze altijd zitten als een te ruim colbert en een te korte pantalon.

Dergelijke ‘dertien in een dozijn’-contracten en algemene voorwaarden zitten niet lekker en zullen bovendien geenszins zelfvertrouwen inboezemen. Daarnaast zijn ze echter in potentie zelfs gevaarlijk. Ondernemings- of branche specifieke gevaren zijn naar alle waarschijnlijkheid niet volledig afgedicht en unieke zakelijke kansen zijn zonder twijfel niet gesignaleerd en verwerkt. Daardoor bent u vatbaar voor (schade)claims en andere juridische geschillen, maar laat u ook mooie kansen (lees: geld) liggen. De tegeltjeswijsheid luidt niet voor niets: ‘De ergernis van de slechte kwaliteit duurt voort als de vreugde van de lage prijs al lang is verdwenen.’.

Goede contracten en algemene voorwaarden zijn dus een must en van niet te vervalsen maatwerk. Advocaten zijn bedreven in deze vorm van moderne nijverheid. Van ondernemingsrecht tot arbeidsrecht, maar ook van personen- en familierecht tot huur- en bouwrecht, de advocaten vervaardigen door middel van persoonlijk contact, nauwkeurig meetwerk en oog voor detail contracten, overeenkomsten of (algemene) voorwaarden met de juiste maten en de juiste verhoudingen. Zonder meer zitten deze als gegoten. Advocaten zijn aldus eigenlijk maatpakkenmakers.

En ja, een maatpak is een investering, maar ze zal jaren mee gaan en welhaast niets van haar kwaliteit verliezen! Sterker nog, als de onderneming waar ze bij hoort verandert, krimpt of groeit, dan kan ze door de maatpakkenmakers gemakkelijk en snel wat worden bijgesteld, ingenomen of uitgelegd. Zo bent u op lange termijn van een perfecte fit van uw bespoke contract of algemene voorwaarden verzekerd.

Bent u op zoek naar een goede advocaat of naar goede juridische bijstand? Met 24/7 bereikbaarheid, passie voor het recht en liefde voor het vak, zijn de advocaten van EBH Legal maatpakkenmakers pur sang.

De inhoud van deze blog is algemeen van aard en hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Gepubliceerd op 26 Oct '17
Ondernemingsrecht Verjaring: niks meer over van uw rechtsvordering en vorderingsrecht Door mr. drs. G.R.C. Mostert

Elk rechtsgebied zit vol met buitengewoon interessante leerstukken, maar een van de meeste definitie...

Ondernemingsrecht Stage lopen bij EBH Legal Door mr. drs. G.R.C. Mostert

Ik ben Isa Duijvestijn, 15 jaar oud en woon in De Lier. Ik zit in de 4e klas van de mavo op het ISW...

Ondernemingsrecht Suggesties en aandachtspunten bij opvolging in het familiebedrijf Door mr. drs. G.R.C. Mostert

Ondernemers zijn nooit ziek en overlijden ook niet, althans dat geloven ze graag, zeker in het famil...

Neem contact op