EBH Legal
Advocaatscore: 9.3
24/7 Persoonlijk bereikbaar
Specialisaties in alle rechtsgebieden
ICT-contracten

Samenwerking EBH Legal & Project MARCH

Advies over een open source license voor de softwarecode van een exoskelet? Hulp bij het opstellen van een sponsorovereenkomst of het meedenken over het officieel binden van vrijwilligers aan een stichting? 

EBH Legal werkt al meer dan drie jaar samen met Project MARCH op deze en nog vele andere vlakken. EBH Legal is een advocatenkantoor met locaties in het Westland en HighTech Capital Delft dat op alle specialisaties en rechtsgebieden actief is. Hierdoor is zij altijd op de hoogte van de laatste juridische én technische ontwikkelingen. Project MARCH is een non-profit Dreamteam met studenten van de Technische Universiteit Delft dat zich bezighoudt met het ontwerpen en ontwikkelen van een exoskelet voor mensen met een dwarslaesie. Door een bijdrage te leveren aan exoskelettechnologie hopen zij de levenskwaliteit van mensen met een dwarslaesie te verbeteren.

Naast het technische team dat zich daadwerkelijk bezighoudt met de onderhuidse techniek van het exoskelet bestaat er ook een operationeel departement binnen Project MARCH. Het is hun taak om ervoor te zorgen dat er genoeg (financiële) middelen beschikbaar zijn, dat Project MARCH op een professionele manier naar buiten wordt gebracht en dat alle juridische zaken rondom de stichting goed geregeld zijn.

Elk academisch jaar wisselt het team van Project MARCH en gaat er een nieuwe groep studenten van start. Omdat er door deze jaarlijkse wisseling veranderingen optreden voor wat betreft de inhoud van de contracten, moeten deze elk jaar worden herzien. Afgelopen jaar hebben twee teamleden van het Project MARCH team een bezoek gebracht aan EBH Legal om deze overeenkomsten door te spreken. Naast het feit dat EBH Legal uitgebreid juridisch advies geeft, laten ze je ook de redenaties achter aanbevolen aanpassingen inzien. Hierdoor ligt er niet alleen een goed contract klaar, maar wordt de juridische kennis van de teamleden van Project MARCH ook nog eens verbreed. 

Naast de contracten die moeten worden opgesteld lopen de teamleden van Project MARCH gedurende het jaar tegen meerdere juridische vraagstukken aan. Zo denkt EBH Legal onder andere mee over de Non Disclosure Agreement en vrijwilligersovereenkomsten tussen de stichting en het Project MARCH team. Maar ook over de meer technische onderdelen van het exoskelet ontstaan juridische vragen. Zo ontwikkelt Project MARCH zelf de software waarmee de bewegingen van het exoskelet worden aangestuurd. Net zoals EBH Legal deelt het team de kennis die ze opdoen graag. Project MARCH hoopt dat op deze manier in de toekomst meer mensen met een dwarslaesie kunnen profiteren van de voordelen van een exoskelet. Dit is dan ook de reden dat zij de softwarecode graag open source beschikbaar stellen. Dit roept echter veel vragen op. Wie is er aansprakelijk als er een ongeluk gebeurt met het gebruik van de door Project MARCH ontwikkelde softwarecode? Blijft het Intellectueel Eigendomsrecht bij Project MARCH? Voor welke doeleinden mogen derden de code gebruiken? EBH Legal ondersteunt Project MARCH bij deze vraagstukken en geeft het team juridisch advies. 

Een nuttige, fijne samenwerking waarbij EBH Legal een steentje bij kan dragen aan de ontwikkeling van exoskelettechnologie

Gepubliceerd op 10 Mar '21
Project March
ICT-contracten Samenwerking EBH Legal & Project MARCH Door Project March

Advies over een open source license voor de softwarecode van een exoskelet? Hulp bij het opstellen v...

Neem contact op