EBH Legal
Advocaatscore: 9,2
24/7 Persoonlijk bereikbaar
Specialisaties in alle rechtsgebieden
Erfrecht

Erfenis goed geregeld

Erfenis goed geregeld

 

‘Vrij wil ik leven en ook sterven, niemand beroven en van niemand erven’ Deze wijze woorden zijn van de dichter en filosoof Friedrich Schiller (1759-1805), maar ik maak ze graag tot de mijne. Door mijn werk als erfrechtadvocaat en executeur ben ik veelvuldig getuige van de ongewenste problemen die een erfenis met zich meebrengt.

Nu we op 2 november (Allerzielen) al onze dierbaren herdenken, die zijn overleden, zullen we gewild of ongewild ook weer terugdenken aan de zware tijd die op het overlijden van uw dierbare is gevolgd.

Een erfenis zorgt helaas vaak voor stress en onenigheid binnen de familie. Velen denken dat dit hen niet zal overkomen, maar het komt in de beste families voor. Het is daarom belangrijk om uw zaakjes goed te regelen. Niet alleen de zaken die tijdens uw leven spelen, maar ook die voor erna. Met het oog op de familieverhoudingen is het verstandig om een professionele executeur in te schakelen die precies weet wat er moet gebeuren. Daarmee kunt u uw nabestaanden veel zorg, verdriet en problemen besparen.

Met mijn werk probeer ik mensen bij elkaar te brengen. Dat begint al bij het advies aan de persoon vóór het overlijden en eindigt met een uitleg aan de familieleden ná het overlijden. Dat doe ik door mensen bijvoorbeeld te wijzen op de gevolgen van zaken, die zij in hun testament willen regelen, zoals het onterven van een kind. Door mensen uitleg te geven over de vaak zeer emotionele gevolgen van bijvoorbeeld onterven, kan een geschil dan vaak worden uitgepraat en mogelijk opgelost zonder dat je het via een testament hoeft te regelen. Ook het geven van uitleg aan nabestaanden over de keuzes van de overledene, is een belangrijk onderdeel van mijn vak. Door inzicht te bieden in waarom een dierbare het zo heeft gewild, probeer ik relaties tussen familieleden te normaliseren.

Wilt u meer informatie over uw eigen erfenis of bent u erfgenaam en heeft u advies nodig? Neem dan vrijblijvend contact op met de specialisten van EBH Legal. Het kantoor heeft naast erfrechtspecialisten ook experts op alle andere gebieden, waardoor wij problemen op ieder gebied volledig binnenshuis kunnen behandelen.

Deze blog is algemeen van aard en er kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Heeft u vragen op het gebied van erfrecht? We helpen u graag

Gepubliceerd op 29 Oct '19
Erfrecht Ouderenmishandeling Door mr. L.E.M. de Vries-Blom

  Wist u dat minstens één op de 20 ouderen boven de 65 jaar herhaaldelijk word...

Erfrecht Belangrijke aandachtspunten op het gebied van erfrecht Door mr. L.E.M. de Vries-Blom

Uit onderzoek is gebleken dat ruim 80% van de mensen geen idee heeft van wat er allemaal op je af ka...

Erfrecht Kan ik mijn kinderen onterven? Door mr. L.E.M. de Vries-Blom

  Mijnheer X heeft twee zonen waar hij, na zijn scheiding geen contact meer mee heeft. Dit t...

Neem contact op