EBH Legal
Advocaatscore: 9.6
24/7 Persoonlijk bereikbaar
Specialisaties in alle rechtsgebieden
Strafrecht

Beroepsdeformatie?

Beroepsdeformatie?

Als ik op een zondagmiddag mijn buurmeisje van 4 jaar hoor zeggen: “Nancy, wil je voor mij m’n pony pakken?”, dan nemen mijn hersenen een seconde de vrije loop en denk ik even aan een ponypack. Een ponypack is een vetvrij papiertje waarin drugs (meestal speed en cocaïne) bewaard kunnen worden. Zo’n papiertje wordt gevouwen tot een envelopje en op het envelopje staat vaak een plaatje van een pony.

Diezelfde avond hoor ik van een andere vriendin dat zij haar pup “Baloe” heeft genoemd. Op dat moment denk ik heel even dat “Balu” op straat “shit” betekent.

Ook op het terras gaan mijn gedachten soms ineens een andere kant op. Zo houd ik mijn kaken stijf op elkaar als ik iemand na het lezen van de menukaart “beef” hoor bestellen. Bij dat woord denk ik dus niet aan een stukje vlees maar aan een probleem.

En wanneer m’n moeder het over een blaffer heeft, dan heeft zij het uiteraard over de hond die blaft en denk ik dus echt heel even, misschien niet eens een seconde, aan een wapen.

Ik ga me er maar niet druk over maken en kijk al weer uit naar mijn bezoekje aan de bakker morgenochtend: “wit of bruin?” Dat ik dus nu al weet dat ik dan een seconde denk “Cocaïne of heroïne?”

Beroeps gedeformeerd, je went er aan…

Gepubliceerd op 14 Aug '18
Strafrecht Hoe is het nu in de gevangenis? Door mr. N. Stolk

  Na het bezoeken van tientallen gedetineerden in gevangenissen verspreid over het land en m...

Strafrecht Van het kastje naar de muur en weer terug… Door mr. N. Stolk

Mijn geduld - dat van nature al wat onderontwikkeld is - is weer eens flink op de proef gesteld....

Strafrecht Cursus “Tel tot 10” Door mr. N. Stolk

In mijn agenda staat voor vandaag een bezoek aan cliënt in het huis van bewaring gepland. ...

Neem contact op