EBH Legal
Vastgoed & Bouwrecht

Onze vastgoedexperts combineren hun jarenlange ervaring in vastgoedprojecten met een bevlogen aanpak, waarbij slimme oplossingen en de belangen van de klant voorop staan.

Onze juridische experts adviseren in elke fase van een bouwproces. Van de ontwerpfase, tot aanbesteding, uitvoering, oplevering en onderhouds- en garantieperiode. We adviseren en procederen over vastgoedovereenkomsten, huurrecht, pachtrecht, appartementsrechten en VVE-zaken, burenrecht, erfpacht- en opstalrechten, leveringsgeschillen, koopovereenkomsten en non-conformiteit.

Een belangrijk gedeelte van onze praktijk is project- en gebiedsontwikkeling. Wij begeleiden cliënten onder meer bij bouwrechtelijke geschillen en bouwarbitrages, architectenrecht, algemene (bouw)voorwaarden, aanbestedingsrecht, staatssteun en financieringsstructuren met bijbehorende zekerheden.

Onze expertise komt vooral tot uitdrukking bij complexe gevallen, waarin een combinatie van vastgoedrecht, bestuursrecht, aanbestedingsrecht en ondernemingsrecht gevraagd wordt. Denk bijvoorbeeld aan gebieds- en projectontwikkeling, infrastructurele en (stedelijke) herontwikkelingsprojecten.

Beide disciplines (civielrechtelijk en bestuursrechtelijk) zijn binnen de sectie vertegenwoordigd. De civielrechtelijk en bestuursrechtelijk georiënteerde advocaten in de sectie Vastgoed werken nauw samen.

Zowel overheden, ondernemingen als particulieren rekenen wij tot onze zeer diverse klantenkring, deze varieert van zorginstellingen tot hotelketens. En van investeerders tot ontwikkelaars.

De sectie Vastgoed heeft ruime ervaring in het behandelen van vastgoedzaken, van advies en begeleiding tot het zonodig voeren van gerechtelijke procedures. Ook vervullen wij een totaalrol bij vastgoedprojecten. Hierbij adviseren, onderhandelen en denken wij mee over de optimaal vereiste overeenkomsten en te maken afspraken. 

Vastgoed wordt steeds complexer en verandert regelmatig. Ook rechtspraak in vastgoed, bouwrecht en natuurlijk aanbestedingsrecht is voortdurend in beweging. Om optimale kwaliteit te kunnen blijven leveren, hebben verschillende advocaten binnen de sectie Vastgoed specialisatieopleidingen gevolgd. Deze specialisaties zijn vermeld op de persoonlijke pagina’s van onze advocaten.

Vastgoed & Bouwrecht Opleveringsgebrek (7:761 BW) én betaling koopprijs (7:28 BW): verjaard na 2 jaar Door mr. J. Postma

Twee jaar lijkt een lange periode, maar is vaak eerder voorbij dan u denkt. In artikel 7:761 lid 1...

Vastgoed & Bouwrecht Bewoners mogen bezwaar maken tegen XL-super Door mr. J. Postma

Bewoners van appartementencomplex de Secretaris in Naaldwijk mogen bezwaar maken tegen de komst van...

Vastgoed & Bouwrecht Door verjaring grond verkrijgen: verleden tijd? Door mr. J. Postma

Landjepik werd in het verleden ‘beloond’ met het verkrijgen van de eigendom van de grond...

Neem contact op